17.9 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinAnatoliana, o pisica extrem de zglobie

Anatoliana, o pisica extrem de zglobie

Pisica este unul dintre cele mai interesante animale de companie. Foarte multe persoane detesta pisicile pentru ca sunt „false“ sau pentru ca sunt prea „distante“ sau pentru ca „fac numai ce vor ele“. Insa, poate tocmai din aceste motive, multi le admira si le iubesc.


Pisica este, prin natura ei, un animal independent. Spre deosebire de câine, care a preferat sa se supuna in schimbul hranei si adapostului oferite de om, pisica domestica refuza sa „hraneasca“ orgoliul uman – manifestarile ei de tandrete sunt initiativa ei, nu a noastra. Asa cum ea nu se supara daca o respingi in anumite momente, pretinde acelasi lucru de la tine. Iar, daca stim proverbul „dragoste cu sila nu se face“, vom recunoaste ca pisica are dreptate.


Anatoliana este unica rasa naturala de pisici din regiunea Anatolia. In Turcia, aceasta rasa este foarte cautata, iar de curând a ajuns sa fie apreciata si in România. Pe lânga toate acestea, pisica anatoliana este foarte usor de intretinut.


Ca animal de companie, din cele spuse de medicii veterinari, la mare cautare se afla pisicile anatoliene albe. Potrivit specialistilor, culoarea ochilor la aceasta rasa variaza de la albastru la galben si pâna la verde inchis. Din cele spuse de cunoscatori, temperamentul este alt motiv pentru care anatoliana este preferata drept animal de companie, fiind foarte afectuoasa si iubitoare, dar numai daca stapânii sunt la fel cu ea.


Material realizat in colaborare cu medicul veterinar Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS